11.4.11

Palm Springs

Käisime Palm Springsis (umbes kaks tundi sõitu siit kirdesse, Los Angelesest idas). Tegemist on linnaga Riverside'i maakonnas California osariigis ning see asub Coachella Valley's asuvas Colorado kõrbes. Kõrbemaastik oli sinnasõites küll.

Linn on väga populaarne kuulsuste, tähtede seas. Mitmetel on seal suvekodud või majad. Nägin, et seal tehakse isegi kohalikku tuuri - kuulsuste kodud. :D Me käisime jalutasime põhitänaval, mis oli huvitav... veidi kuurortlinna moodi, kuid samas üpris tagasihoidlik, veidi vaoshoitud. Ei ütleks ühe vopsuga, et rikaste, turistide linn.



Käisime ühes Mehhiko restoranis söömas. Tee oli pikk, kuid tasus ära. Ja... tunnistan ausalt, mulle on hakanud Mehhiko toit kohe väga meeldima! Eestis pole ma seda enne saanud... Ja Eestis on üldse vist neid Mehhiko restorane väga vähe. Üks väga hea asi, mis mulle maitseb on guacamole - see on avokaadost tehtud püreesarnane kaste, sinna pannakse sisse laimi, sibulaid, tomateid ja mida kõike veel. Tahaks proovida Eestis seda ka kuskil saada või isegi valmis teha!



Pärast söömist läksime Mount San Jacinto mäele, mis asus aga kõõõrrrrgeeell kõõõrgeeel (3302 m)! Üles saamiseks sõitsime nn. keerleva õhutrammiga. Sõit kestis u. 10 minutit ning kabiin keerles vaikselt, et said näha igas suunas. Super ilus vaade. Hämmastav. California maastik.... Uhh!




Üleval oli päris külm. Hea, et mul talvejope kaasas oli! :) Danielile oli see väga oluline päev, sest ta nägi esimest korda päris lund! Muidugi, see lumi seal polnud üldse mitte midagi sellega võrreldes, mis meil Eestis on :P Väikesed laigud lund ning enamasti oli need mustad, kõvema koorikuga.. Aga vähemalt sedagi. Daniel oli väga õnnelik. Imeline asi oli seal veel: teatud sorti mänd (Jeoffry pine), mis lõhnas vanilje, karamelli järgi! Tõsimeeli! Käisime muudkui ringi seal ja nuusutasime puid.. oehh, kui hea!


Jõudsime ka ühele lagedamale väljale, kus oli ilus vaade Palm Springsile ning ümberolevale.


Ja kuna olime ikka tõsiselt kõrgel, siis isegi mõned pilved olid meist madalamal!


Siin siis veel mõned ilusad pildid:




P.S. Näen, et tegelikult blogisse ilmuvad kõik pildid suhteliselt pisikeselt, kuigi proovin nad suurelt panna.. aga kui peale klikidda fotole, tuleb ta suurel ekraanil eraldi lahti. Nii on efekt parem!

2 comments:

  1. Nuusutasite puid:) eriti armas.

    ReplyDelete
  2. Kui nad nii hästi lõhnavad siis muidugi! Sa ei kujuta ette ka kui hääässsttiii lõhhnaassiidd: vanilje-karamell! Mmmm....

    ReplyDelete