6.5.11

Catalina Island

Käisime võrratul Catalina saarel... Lihtsalt super. Kaunis, ilus, suurepärane saar! Veidi euroopalik, meenutas nata Aegina saart Kreekas, kus eelmine aasta käisime, aga oli ikka piisavalt ameerikalik :)

Saar asub siis ookeanis, põhja pool, umbes 65 km LA-st, kuid meie sadam, kust sõitsime ekspresslaevaga saarele, oli Dana Point. Tagasitulles avanes ilus vaade Dana Pointile:


Ekspresslaev saarele oli mõnus ja kiire. Sõit kestis 1h 20 min.

Mulle ikka niii meeldib merel olla! Nii hea ja rahustav on vaadata siledat sinist vett.. ning valget vahtu, mis paadi tagaosast ning külgedelt tuleb... :) Muidugi - mis võiks olla veel parem kui et näha ka delfiine vees! Neid tegelasi oli tee peal saarele palju - tegid hüppeid, niisama ujusid ringi ja olid armsad :) Nad ei olnud küll väga lähedal laevale, kuid piisavalt, et neid näha.



Jõudsime saarele ennelõunal ning oli veel kerge udu ning pilved... vaade Catalinale oli suurepärane!



Sadamalinna nimi oli Avalon, mis ongi tegelikult Catalina peamine linn (ning pea ainuke, üks on veel: Two Harbors). Sadamas oli kihvt, et paadid olid pargitud nagu autod parkimisplatsil, mitte kai äärde, nagu olen Euroopas näinud :) Taamal on suur ümmargune Casino, mis on põhimõtteliselt tantsusaal (ball room). Üks peamiseid Catalina tunnusmärke.


Saarel saab aega veeta mitut moodi - on erinevaid veetegevusi, randasid, poekesi, restorane, golfirajad, telkimine ja muidugi ka matkarajad, lisaks palju-palju muud. Sõime kõhud täis ühes mereandide restoranis (jumbo shrimps ehk suured krevetid on ikka nii uskumatult head! Kuidas ma seni nendeta läbi olen saanud?!??) ning asusemigi matkale - kõrgele mäe tippu. Matk oli pikk (~3 tundi, millest 2 oli ülesmäge), päike paistis lagipähe, kuid ikkagi super. Muidugi väga palav oli ning ülesmäge oli raske minna, õlad said korralikult päikest ning vett kulus palju... :P aga asi oli seda väärt. Üles jõudes jõudsime sellisesse kohta, kus nägi mõlemale poole saart - ühel pool meri ja teisel pool meri. Imeliselt ilus! Nägime ka kotkaid lendamas ja maastik oli kuiv, kaktustega, rohukõrtega, oravad sagistasid põõsastes... Kena :) Panengi siia nüüd rida pilte matkast.






Pärast matka käisime kohvikus ja kosutasime end veidi, proovisin jälle midagi uut: Banana Lasse, ehk banaan jogurti ning purustatud jääga, veidi mett oli ka. Smuuti moodi oli ja päääris hea :))

Kokkuvõttes oli väljasõit saarele superluks ning mulle väga meeldis! Meri, vesi, palmid, loodus - silm puhkab ja hingel hea :) (päeva lõpuks ka rampväsinud :P)

Lõpetuseks patriootlik pilt paadilt, tagasisõites mandrile... ;)

No comments:

Post a Comment