2.3.11

Phones, mobiles, games and again - mobiles!

Nonii. Tervist, mu tehnoloogiavõõrad (või noh, mitte igapäevased nutitelefonide kasutajad ning fanatilised tehnoloogiafoorumite, online, -mobiilimängude kasutajad) sõbrad! Te ei kujuta ette, mis keskkonnas asun. Tõesti. Esiteks juba see, et iga nurga peal, iga kõrvalistuv, -astuv isik nokitseb oma nutitelefoni, - iPadi või muu nutika tehnoloogiavidina kallal ning muidugi kõik konverentsil esitlevad teemad, mis on totaalne hiina keel. Või noh - tehnoloogia, arendajate keel/mõttemaailm, millest mul on (tunnistan ausalt :P) veidi raskem aru saada. Kui kuskilt veel otsida, siis just see koht on digitaliseerumise kõige ehedam näide. Veel paremat on vist raske leida.

See keskkond siin on aga väga survestav! Tõsiselt. Tunnen, et olen tehnoloogiliselt ikka väga aegunud ning teisest maailmast. Ma jagan ainult osa neist asjadest, millest kõneldakse. Kuigi jah, olen juba üle kahe aasta mobiilivõimalustega tegelevas ettevõttes töötanud ning usun, et suudan kiiresti hoomata, mis ja kus, aga no anna olla...
Siin konverentsil tekib täielik sotsiaalne surve, kohustus võtta välja oma nutitelefon ja nokitseda, tšekata maile, pildistada, mängida ja mida kõike veel! Aga oot - mul ju pole sellist telefoni?! Oma Nokia 7370 mina oma kotist välja küll ei julge võtta. Hmm. Ausalt, ärge imestage kui tulen reisilt tagasi, nutitelefon peos. (Aga nojah, tunnistan - eks ole mul viimane aeg selline nutitelefon endale ikka osta).

Aga sellest rääkides - mul peaaegu, et õnnestuski endale touch screeniga LG telefon osta, kuid see katse siiski nurjus täielikult. Noh, kohalikku USA numbrit on mul ju vaja ning lihtsaim viis on osta prepaid telefon, mis on tõsiselt odav siin. Ausalt. Odavaimad olid alates $9.99, tavalised pannid, helistad, saadad sõnumeid. Olenevalt operaatorist on muidugi need helistamise, sõnumi saatmise hinnad erinevad. Valik oli aga suht nigel. Teenindaja pakkus soodushinnaga LG touch screeni Virginilt (tollel oli parim hind kõnede, SMS-de osas, lisaks piiramatu nett, e-mailid jms) - $69.99. Whoop, pole viga! Võtame ära, saan kaks kuud vinget telefoni kasutada! Kassase minnes, hinda sisse lüües tuli hinnaks aga ikka $99.99. Pärast juhatajaga rääkimist tuli välja, et reklaam oli vale. Soodushind oli hoopis ühele teisele pannile (üldse mitte ilus) ning asi ants. Ühesõnaga. Isu läks üldse ära ning jäi ostmata. Kurja sõna öeldes ei pilgutatud silmagi ning mina ei viitsinud seal ka skandaali tegema hakata. Kahju muidugi, et siiski ei õnnestunud see telefon hankida.

Ilge jamamine siin see telefoniost. Miks ei võiks see olla lihtne? Lähed, võtad, maksad. Ons seda jama vaja: igal operaatoril omad hinnad, telefonid erinevad.. ja nojah. Mis kõige kurvem ju tegelikult - neid telefone ei saa hiljem Euroopas kasutada. Locked SIM-card, mis on eriti tobe. Kõik peab olema US-based. Brrr....

Aga ühe uue kogemuse võrra sain täna selles digitaalses vir-varris konveretnsil olles ikka rikkamaks! Sain võimaluse mängida Kinect XBOX 360 mingit Sports väljalaset. Uskumatu, mida ikka tehakse. No ausalt. Kui Wii idee on, et sul on andur puldi, esemete küljes, millega mängid tennist, golfi vms, siis selle XBOXi puhul ei ole ühtegi vahendit vaja! Seisad ekraani, sh anduri ees, ja ta tunneb su kehakuju ära ning reageerib selle liikumisele. Põhimõtteliselt mängisin ping-pongi oma käelabaga. Pff. Elagu tehnika ja geniaalsed inimesed, kes selliseid asju välja mõtlevad!

Lõpetuseks sellele tehnoloogiasupile midagi siiski ka elust enesest. Vaade San Francisco business areale õhtusel ajal sadamakailt! Tehtud eile õhtul, kui saime mööda kaldaäärt pikema jalutuskäigu teha.

No comments:

Post a Comment