21.3.11

Trenn

Jah, ega selle kahe poole kuu jooksul, mis ma siin olen, ei ole ma unustanud (ning ei kavatse ka) ka enda liigutamise. Sain täna teada, kui väga see mu enesetunnet ikka mõjutab. Mõned päevad siin pole ennast üldse liigutanud ja tunnen end kohe väsinuna ning loiuna... Kuna puhkus ka, siis ei teegi midagi päevad läbi, niisama lebotan, jalutan vms. Aga see ei ole aktiivne liigutamine, sportimine. Seega, plaan on järgmised kaks kuud: 1. tegeleda tantsimisega, 2. teha jõusaali trenni.

1. Tantsimine

Tantsustuudio leidmine ei ole siin just kergemate killast. Google otsing annab mitmeid-mitmeid vasteid, kuid seda, mida täpselt tahan, ikka ei ole... San Diego on äärmiselt laialivalgunud linn (üks kohalik ütles, et mujal USAs võiks sama hästi samal territooriumil olla mitu erinevat linna). Seepärast on ka erinevad kohad väga kaugel üksteisest ning liigelda, ilma autota, vaevaline. Paljud stuudiod on keskendunud ka seltskonnatantsudele, salsale või balletile. Tänavatantsu oli vähem, üldse (kahjuks :() ei leidnud ma dancehall-reggae tunde.

Siit poole tunni kauguselt leidsin sellise stuudio: http://www.studiofxlive.com/. Praegu käisin seal ühe korra kesktaseme hip-hopis, kuid tegelikku treenerit asendas hoopis teine, seega ei saanudki aru, mis tase ja kuidas seal trennis tegelikult on. Siiski, kõik õpilased tundusid väga noored (igal juhul nooremad kui mina) ja arvan, et proovin mõnd teist trenni (edasijõudnud hip-hop ikka :D). Eks kindlasti proovin seal maksimaalselt erinevates tundides käia, et näha erinevaid treenereid ja stiile.. kuigi ega selles stuudios palju valikuvõimalusi ole :) Kuna see stuudio aga lähedal, usun, et käin seal tihedamalt.

Teine stuudio, mis tundus arvustuste ning kommentaaride poolest kõige parem, mis siin San Diegos tegutseb, on http://www.cultureshockdancecenter.com/. Seal on nüüd rohkem erinevaid stiile ja tundub professionaalsem, parem (kuigi vähemalt üks treener kattub neil mõlemal stuudiol, seega usun, et tase võib mõlemal hea olla). Siin käisin nüüd ühe korra house's. Oiiii, küll see oli hea!! Mõnus smooth house, smoothid liigutused. Aeh, küll house on ikka hea :) Sinna tahan kindlasti veel minna. Kahjuks on minek kauge - kolme transpordivahendiga ja kuna kohalik transport on siin nii harva graafikuga nagu kuuvarjutusEL, võtab üks ots aega umbes 2-2,5h.

Mõlema tantsustuudio puhul täheldasin, et seal ei ole eraldi riietusruumi (nagu meie oleme harjunud), rääkimata dušširuumist. Inimesed tulevad kohe trenniriietega kohale, heal juhul vahetusjalanõud kaasas ja samamoodi lähevad ka minema. Minu jaoks on see väga võõras. Mõlemad stuudiod nägid aga lahedad välja - seinad grafitit täis, plakatid ning flaikud igal pool. Esimene stuudio tundus olevat nagu mingi garaaž või storage room (neil on siin USAs neid palju), sest tantsusaalis oli justkui garaažiuks - oli üles tõstetud, nii et põhimõtteliselt võisid õue astuda :) Hip-hop kultuuri värk!

Hinnad on kahel stuudiol veidi erinevad - esimene odavam, drop-in $12, teisel $15 (too teine ka kesklinnas, vanalinna lähedal, seega asukoht ka maksab). Mõlemas stuudios saab osta mitmekorrapileteid, mis on kokkuvõttes odavamad. Esimese puhul, kus hakkan tihedamalt käima, kasutan kindlasti seda võimalust.

2. Jõusaal

Jah, tantsida ju võib ja enesetunne on seda tehes superhea, kuid jõudu peab ka natuke saama, sellest olen aru saanud. Seega, täna kirjutasin alla kahekuulisele jõusaali lepingule. Jõusaal-fitness keskuseks on ka siin poole tunni kaugusel asuv LA Fitness:


Tegu on tõsiselt suure keskusega. Seal on:
* suur jõusaali osa, KÕIKvõimalike trenžööride, tõstmiste, raskuste jne asjadega
* eraldi spinningu ruum
* squashisaalid
* aeroobika saal (erinevate Les Mills treeningutega ning jooga, Zumba jms)
* Cardio korrus (jooksulindid, rattad, sõudeergomeetrid jne)
* korvpallisaal
* bassein (!!) - kolm rada, 25m
* suurem mullivann
* saun
...

Ühesõnga - name it, you got it! Kui täna kohale läksin, olin suht pea laiali otsas :D Ei teadnud, mida ja kuhu ja mis - sest võimalusi nii palju! Kuid see on ainult hea, siis ei teki rutiini ja saab vastavalt meelolule vahetada tegevust :)

Kogu see krempel tuli ka päris hea hinnaga (mõelge, mida Eestis selline asi maksta võiks?!) - kahekuine liikmestaatus $39.99 kuus. See teeb umbes 28 EUR (~460 EEK) kuus. Sellise suure krempli eest ma ütleks, et väääga hästi saadud. Ja saan tulla, minna, millal tahan ning kõik aeroobikatrennid on ka hinna sees. Lisaks - homme saan ka eraldi tunniajase "kohtingu" personaaltreeneriga, kes vaatab, mis "olekus" ma olen ja mida, kuidas võiksin teha ;) Saab põnev olema!

Uute kogemustega trenni osas hoian kursis!

No comments:

Post a Comment